Måndag

Imorse när jag var på väg till bussen träffade jag världens bästa Ida <3 Va länge sedan vi träffades, sist va i sommras. Men vi ska snart träffas igen <3

Igår va mamma och jag och hämtade ut ett paket från hööks, hade nämligen beställt ett regn täcke till Gurra, ett Schabrak som Bellen troligtvis kommer att ha & ett ridtäcke till Gurra, Bellen har redan fått ett nytt :D
Red på åkern då Bernt har plogat som en padock. Gick riktigt bra att trava och skritta men gick bara att galoppera på långsidorna. Mamma gick med Gurra medans jag red Bellen eftersom Gurra har känts varm i benen men som försvunnit efter rörelse. Bellen va i alla fal super fin. Dock lägntar jag till våren så man kan rida ordentligt.

(Bellen, Jul 2009)



//Madde

Helg!

Nu är det helg igen. Skönt med sovmorgon!
Igår va det först praktik och fick även knoppa lite igår medans Emelie tog in lite hästar :) Emelie fick även rida igår, vilket jag gjorde dagen innan när hon knoppade.
Efter praktiken åkte jag och mamma till stallet och tog en kort liten skritt och trav tur :) Testade även lite galopp på Gurra och han var hur lugn som hellst. Men jag tror inte han ens tänkte på att han galopperade för mamma travade och innan han blev halt så brukade vi galoppera ifatt Bellen just där :p hihi

(Knoppade Quirres man. Lite ojämna dock)

 

(Quirre. Tog ur ena knoppen för va så tjock man där så den gick upp)



Idag måste jag nog övningsköra, blää så tråkigt! Syster undrade även om jag ville följa med till en djuraffär.

Igår köpte vi godis och en Poviva juice som vi drack till frukosten, hur god som hellst och den ska ju va bra för magen.
Tetsade Mango smaken.

 

//Madde


Ridit!

Halloj. Snart har två veckor av praktiken gått. Vill inte byta för trivs så himmla bra där. Vi får göra en massa olika saker, Har skrivit om det tidigare men nu har vi även gått med hästar som blivit behandlade. Igår fick vi även rida en varsin häst. Jag red Viking och det gick inge bra alls och jag kände mig som värsta nybörjaren men idag fick jag rida han igen och det gick mycket mycket bättre. Roligt :D Igår red jag när dem va i ridhuset men idag red jag helt själv :) Medans jag red knoppade Emelie Quirres(Emelie red han igår) man vilket jag kommer att göra imron medans troligtvis Emelie rider :) Lindade även ben igår :)

Bilder på Viking från igår :)

 

 

//Madde


Eget stall!

Jag skulle verkligen villja ha ett alldeles eget stall med inackorderingar. Älskar att inreda, städa, och fiksa i stallet. Tänk att få bestämma hur allt ska vara. Helt underbart. Det är verkligen en stor dröm, att få äga ett stall med minst 10 boxar. Det ska även finnas spolspiltor, sadelkammare, stor padock, ett ridhus, fikarum m.m. Hoppas verkligen att nån gång i framtiden få ha detta!

Känns så tråkigt att blogga när min kamera är död som den snart vart i 2 år! Inga nya bilder att lägga upp. Hatar också att min datas PH inte funkar :/

//Madde

Ballerina kladdkaka vanilj!

Jaha, nu är helgen över!
Igår va det som sagt först stallet och släppa ut hästarna. Va verkligen så skönt att få träffa mina underbara pojkar igen efter en vecka utan dem. Red båda pojkarna idag men vart två väldigt korta rundor. Red först Bellen och han va väldigt pigg och stark men i slutet blev han super fin och släppte till. Skrittade mest och tog lite trav.
Red samma runda på Gurra och idag testade jag barbackagjorden jag lånar av Helena eftersom vi inte har någon sadel till Gurkan just nu. Funkade hyfsat bra men kändes lite konstigt, specillt när man travade och red lätt för kändes som man inte hängde med hästen på någe sett. Vart skritt och lite trav på han med. Så tråkigt när underlaget är som det är :/ Gurra tyckte det va lite konstigt med gjorden och skulle vända sig om och titta och lukta på den, konstigt när man itne haft sadel på länge :p haha
Lägntar till våren och sommaren så man kan rida lite mer i padocken, båda hästarna behöver det.

Efter stallet hämtade Linnea mig och vi beställde pizza. jag tog en mozzarella :) mumma ;) hihi
Vi köpte också en stor påse godis. När vi ätit kollade vi på twilight 1 och 2 :) ska se 3 nån dag också för har inte sett den, bara sett 1 och 2 tidigare :)

Idag har varit världens segaste och tråkigaste dag ever. Hatar dom helger när mamma jobbar och hon har bilen så man sitter bara här hemma och gör absolut ingenting! Blääää på det!

Imorn börjar praktiken igen :) Måste bara säga att under praktiken har jag ätit världens godaste kakor, nämligen ballerina kladdkaka vanilj :D haha, super goda ;) <3
Ska köpa sånna nån dag :D

 

//Madde


Första praktikveckan över!

Nu har en vecka gått under praktiken och det har varit kul, nu 3 veckor till på Sjöbacka gård och sen 4 veckor hos Helena Persson. Det jag och Emelie fått göra är mocka, spåna, sopa, fodra, packa hö, ut och in med hästar, av och på med täcken, in och ur skritten, spola ben, borsta, skrubba & städa, köra ut lunch hö med fyrhjullingen, löshoppa, longera, lösgaloppera och titta på när de andra rider och hoppar, och så har vi sett när veterinären varit där och kollat igenom alla hästar :) Vi ska även få öva på hästskötarexamen grejer så det blir toppen :) Allt är super kul och nya saker kommer vi få göra :D
Dom är duktiga på att förklara också, tex när vi löshoppade så förklarade hon skilnader och hur man ska göra m.m.

Gården är helt underbart fin också. Personalen och ägare är super trevliga och hästarna är också trevliga :D
Hoppas på att kanske nån gång om jag hinner ta kort på gården + hästarna :)

När jag kommit hem från praktiken så har jag ätit mat och sen tagit det lugnt innan jag gått och lagt mig så har inte haft tid eller ork till attt blogga.

Imorn blir det utsläpp i mitt egna stall och ridning. Efter det kommer Linnea och hämtar mig så ska vi käka och sen åka hem till henne :D Hur roligt som hellst.

Måste också säga Grattis till min underbara syster som fyller 21 idag :D

//Madde

Tröööööött!

Har inte haft tid eller ork till att blogga nu när praktiken har börjat.

I söndags städade jag skåpen i stallet så det är rent oh snyggt. Vet dock inte hur det ser ut nu redan för har inte varit någe mer där, mamma tog hästarna igår.
Måndag och tisdag har det varit praktik, från 8-16.15 på måndagen och 8-15.20 på tisdagen. När jag har kommit hem har jag ätit mat och sen tittat på tv och sen gått och lagt mig. Är hur trött som hellst. Måste gå upp kl 5 varje morgon.

//Madde

Trevlig gårkväll!

Tjolahopp :D Igår va vi som sagt i skolan och hade hästkunskap och sen åkte jag och Emelie ut till hästarna för att ha projektarbete. Det gick väldigt bra :) Bellen fick även ha vita benlindor eftersom vi måste öva på att linda ben till hästskötarexamen. Togs en hel del bilder så slänger nog upp några sen när jag får dem :)
Gurra fick stå för allt tog sån tid :p

När vi kommit hem från stallet va det bara att slänga sig in i duschen och sen åka hem till Elina och ha en liten "avskedsfest". Hon ska nämligen till Afrika och ha praktik där. Först åt vi förrätt med macka och skagen och sen till middag vart det potatisgratäng och kött och som efterrätt blev det chokladpudding. Sen FEST! Trevligt hade vi alla och många badade jakutzi men hoppade det. Kom hem runt halv 2.

Idag ska jag kanske hjälpa Helena att städa ur hennes saker i hennes stall och sen ikväll blir det kanske filmkväll :)

//Madde

Dag 10. Mina drömmar (inom häst)

Dag 9 - Mina drömmar (inom häst)

Mina drömmar är att bli bättre inom ridning och häst. Jag vill kunna ha den kunskap som behövs för attt ha en egen häst utan andra, alltså veta vad som ska göras. Självklart behöver man ju ibland rådfråga andra :) Jag vill kunna veta exakt när hästen går rätt. Att kunna läsa av hästarna bättre och ha roligare tillsammans. Kunna rida hästar i en endamånsenlig(stavning) form. Inte bara lätta hästar utan lite svårare också. Våga hoppa lite högre. Bli bättre på hästens utrustning. Man blir ju aldrig fult lärd men man kan alltid bli bättre :) Men mest av allt vill jag har kul tillsammans med hästen, ingen press eller stress!

Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag (inom häst)
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Dag 9. Mitt bästta hästminne!

Dag 9 - Mitt bästa hästminne

Mitt bästa hästminne, hm. Finns ju hur många som hellst. Men ett stor hästminne är nog när Bellen blev vår. Var ju inte alls beredd på att få en alldeles egen häst. Vart hur glad som hellst men också väldigt pirrigt. Ville ut till honom hela tiden och allt skulle heta Bellen ;) haha. Men finns 1000 fler underbara hästminnen!

Dag 10 - Mina drömmar (inom häst)
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag (inom häst)
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

//Madde

Dag 8. Min hästs vardags outfit!

Dag 8 - Min hästs vardags outfit

Bellen:
*Sadel
*Schabrak(varierar i färg m.m.)
*Träns(Svart achen med vitt foder + Pelhambett, Svart achen med vit foder på nosgrimman och swarovski pannband + tredelat eggbett, Svart träns med hackamore, Pullarträns)
*Under vintern har han ridtäcke, ett brunt
*I hage täcke utom under sommarn

Gurra:
*Just nu igen sadel men ska köpas
*Schabrak(varierar)
*Träns(Svart achen med turkost foder + tredelat eggbett, Svart med hackamore, Pullarträns)
*I hage täcke utom unde sommaren
*Under vintern ridtäcke, ljust nu ettt gult/rött & svart randigt. Ska få ett blått

Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar (inom häst)
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag (inom häst)
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

//Madde

Dag 7. Min favorit grej i stallet!

Dag 7 - Min favorit grej i stallet

Hmm, favorit grej. Har väl ingen direkt favorit grej sådär, allt ;) hihi
Nä men jag tycker om mina schabrak, träns m.m.
Kan istället ge ett bra tips. Ett måste när man har häst ätr glansspary som man kan borsta ut svans, man med ibland och den bästa glanssprayen är foxfire. Spraya, låt torka, borsta och inte en enda tova finns!



Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar (inom häst)
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag (inom häst)
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Dag. 6 Det här äter min häst varje dag!

Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

Bellen:
Hösilage ca. 10kg
Korn ca. 1L
Mineraler. Några nypor
Betfor. Ca. 0.75L

Gurra:
Hösilage Ca. 9 kg
Betfor. Ca. 0.25L
Mineralert. Några nypor

Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar (inom häst)
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag (inom häst)
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Tvättat schabrak!

Ska snart gå ock sova. Idag har vi varit i skolan och på eftermiddagen va vi på srk för att träna inför hästskötarexamen. Efter det åkte jag hem för att äta mat och sen åka till moster och tvättade alla schabraken. Nu är äntligen allt tvättat, utom ett rött schabrak som jag missade lägga in med de röda.

Imorn blir det två timmar hästkunskap och sen snabb lunch innan mamma hämtar mig och Emelie och vi åker ut till stallet för att hålla på med projektet. Måste också ringa praktiken imorn!
På kvällen ska jag, några kompisar och några från Elinas kompisar äta middag hos Elina. Hoppas på en trevlig kväll :)

//Madde

Snöidrott

Snart dags att gå till skolan igen men hinner med ett litet inlägg först.
Igår va det först skola och idrott sista lektionen, vi byggde snögubbar och sen spelade vi rugby och fotboll i den djupa snön. Hur jobbigt som hellst :p haha.
Efter idrotten åkte mamma och jag till stallet. Vart lite ridning i padocken och Gurra fick trava ganska mycket idag :)

Idag blir det skola först och sen ska mamma och jag till moster och tvätta en massa schabrak. Det blev 4 fulla ikea kassar med smutsiga schabrak :p

//Madde

Ritskola!

Nu är jag hemma och precis ätit middag :) Imorse åkte jag och Helena till naturhistoriskariksmuseet tillsammans med Josefine, Shira, Gustav, Tom och Jesper. Började med att titta på en utställning från en konstnär då studiebesöket är från kursen bild. Svarade på frågor så som hur vi tyckte att konstnären va och hur man uppfattade ljus, färg, kontraster m.m. Sen skulle vi välje en tavla som vi tyckte mest om och skriva lite varför m.m. Efter det gick vi runt i själva museet och tittade lite och skulle också välja ett djur att rita av. Jag och Helena valde pingvin. Ganska enkla former men va faktiskt ganska kul och vart nöjd. Skulle jobba med former och skuggningar så det blir mer 3D.
Vid 12.10 skulle vi till Cosmonova och titta på Sea monsters i 3D. Den va både tråkig och intressant. Första gången med 3D för mig också :p haha.

När vi va klara där så fick vi gå så vi bestämmde oss för att åka till pizza hut och äta deras pizza buffe tillsammans. Riktigt trevligt hade vi alla, eller Gustav va den enda som inte va med. Satt och åt + pratade i lite över 2 timmar :p När vi ätit klart så gick vi alla runt på stan och tittade i olika butiker innan vi åkte hem. Fast jag åkte med Helena till södertälje sen skjusade hon hem mig för hon ville ha sällskap på tåget ;) hehe.

Ska förresten leta efter en "ritskola" som man gör på distans. Älskar att rita men inte gjort det på ett tag och idag när jag ritade kom den roliga känslan tillbaka. Pappa köpte en sån kurs förut men han gjorde den aldrig :p haha

//Madde

God natt hälsning!

God nattt på er alla! Nu ska jag krypa ner i sängen med en Tindra brevid :) Kenzi sover hos mamma och pappa :) <3

Kenzi <3 (Ej nya! Klickbara)


Tindra<3 (Ej nya! Klickbara)


//Madde

Dag 5. Det här finns i mina ryktlåda!

Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda

(Hade inga bilder på deras ryktlådor)

Bellens:
*Rotborste
*Ryktborste
*Ryktskrapa
*Hovkrats
*Rotviska
*Man borste
*Sax
*Pannborste
*Mjuk borste
*Massageborste

Gurra:
*Rotborste
*Ryktborste
*Ryktskrapa
*Pannbårste
*Hovkrats
*Rotviska
*Man borste


Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar (inom häst)
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag (inom häst)
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

//Madde

sommarnostalgi!

Hallojsan på er. Idag va första skoldagen, segt men skönt att gjort klart en redovisning så man slipper tänka på det mer :) Mamma hämtade mig runt kvart i 4 och då åkte vi till stallet. Hade tänkt att vi skulle rida men det blåste ju storm så pysslade bara om dem. Klippte svansar m.m. Bellen verkade lite seg och trött idag <3

Imorn har vi bild hela dagen så vi ska till naturhistoriskariksmuseet och sen till cosmonova. Dock är jag så sjukt irriterad på skolan då vi inte får någe lunch.

Men nu ska jag gosa med Kenzi och Tindra som ska sova här inatt sen duscha innan sängen :)

Lite sommarnostalgi! Ovisade bilder som jag och Jasmine tog i sommras, i slutet av sommaren tror jag det va :)
(De små är klickbara!)

Gott att dricka ur mugg ;)

 

Kopparorm.



//Madde

Snart gå till tåget!

Ska snart ta och bege mig till tåget, har verkligen ingen lust. Vill bara krypa ner i sängen igen under det varma täcket och bara somna om.
Efter skolan hämtar mamma mig och sen åker vi ut till stallet. Blir troligtvis ridning. När jag kommer hem måste jag göra en samhällskunskap uppgift så att den blir klar den här veckan eftersom den kursen är slut men betygen sätts inte förrän 17 januari.

Förresten idag går jag till tåget och åker inte buss :D duktig tjej va? ;) hehe

//Madde

Dag 4. Hur började mitt hästintresse!

Dag 4 - Hur började mitt hästintresse
Jag har alltid gillat djur och hästar har alltid varit roligast. Det har lixom alltid funnits där, föddes som en hästtjej ;) hehe
Men när jag va liten började jag rida på en häst tillsammans med min kusin Jasmine och hennes mamma som hjälpte till. Tillsammans med detta gottlandsruss sto vid namn Evelina lärde jag mig lite grunder innan jag började på ridskola för efter Evelina va jag fast. Hon va så snäll men endå busig och ett litet matvrak ;) hihi
Vi fick rida på henne eftersom Katti kände eller ägaren och hon hade inte så mycket tid till Evelina just då så därför fick vi rida lite på henne. Dock vågade jag aldrig galoppera på henne eftersom jag aldrig gjort det och när Jasmine gjorde det så bockade hon av henne flera gånger, men som sagt så va hon inte igång helt just då så kanske inte va så konstigt :p Men utom i galoppen så va hon snäll och trevlig. Träffade faktiskt henne i somras för då kom hon till våtrat stall under sommarbetet. Hon har verkligen blivit gammal, förut va hon verkligen "gotlandsruss-brun", nu är hon lite grå :P

(Evelina i sommras)

Står lite om hur hästintresset började under dag 1 också.

Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar (inom häst)
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag (inom häst)
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Jullovet slut!

Sista dagen innan skolan börjar då. Usch, va tråkigt. Har verkligen ingen lust att gå till skolan :/ Men är i alla fall bara i en vecka sen är det 8 veckor praktik och 1 vecka lov också så 9 veckor borta från skolan ;)

Gårdagen va mycket trevlig. Började med att gå upp tidigt för att hämta Jasmine och sen bege sig till stallet. vi bestämmde oss för att rida lite på åkern. Jasmine tog Bellen och jag Gurra. Båda hästarna va duktiga men Gurra tyckte det va jobbigt att gå i den djupa snön men vi gjorde ett fyrkantspår så det skulle bli lite lättare. Travade lite också men knappt så han orkade det, fick några travsteg i alla fal, hehe :P
Sedan åt vi lunch med alla i stallet (utom mamma som jobbade), mycket trevligt :) Så roligt att få träffa Jasmine igen, va så länge sedan <3

När vi ätit klart fick pappa komma och hämta och sen snabbt hem för att göra sig i ordning och sen åka direkt till Jenny för att fira henne. När vi kom till Jenny blev det tacos och efter maten umgicks vi lite innan vi tog bussen till södertälje och 550. Hade jätte trevligt, vi gick vid 2 när de stängde så va inte hemma förns halv 3 på natten, va bara hem och läggas sig i sängen :) Det Jenny fick i present av oss va ett ulltäcke till sin ena häst som hon önskat sig.

(Jennys present)


Idag har det inte hänt så mycket alls. Mest suttit vid datan och tv:n för finns absolut inget att göra här hemma :/
Har i alla fall bestämt mig för att vara lite nyttigare och röra på mig mer :)
Idag har jag ätit frukost som bestod utav två mackor + te, Sen lunch som var toast med ost, paprika och tomat i och sallad vid sidan av + vatten, vid middag vart det pasta och korv + vatten sen har jag druckit två glas vatten till :) Men va sugen på att göra kokosbollar men då kom jag på det vi har pratat om på djursjukvården och det är att när man är sugen ska man dricka vatten för att då försvinner det, det kroppen igentligen vill tala om är att den är törstig! Så i stället för att ta nåt sött så lyssna på kroppen och ta vatten! Funkar faktiskt!
Dock har jag inte rört på mig så mycket idag men funderar på att börja gå till tåget på morgonen igen, tar cirka 20-25 min :) Sen när man hart lust så gå hem också men då brukar man inte ha lust :p Förutt gick jag och Emelie till och från tåget varje dag.

Tänkte bara tala om att jag saknar min kamera sjukt mycket, vart utan den i snart 2 år :/ suck! + att jag vart sjukt sugen på att fota och redigera bilder.
Men nu ska jag gå och göra mig irodning för sängen så man kommer upp imorn på morgonen.

//Madde

Dag 3. Min största rädsla

Tidsinställt blogginlägg.

Dag 3 - Min största rädsla (inom häst)

Min största rädsla eller nåt jag kan komma att tänka på ibland är, tänk om jag ramlar av allvarligt och inte vågar eller kan rida mer sen. Det skulle va hemskt men samtidigt kanske det som gör att det blir ett litet extra sug och känsla att rida på en sån underbar varelse. Är alltid nervös och rädd för att rida nya hästar men oftast när jag suttit upp och börjar rida brukar dett försvinna. Men skulle aldrig hoppa upp på en häst jag vet bockar, stegrar, sticker osv för att få av mig.

Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar (inom häst)
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag (inom häst)
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Hektisk dag imorn!

Imorn kommer det bli en stressig dag. Först ska jag gå upp kl 7 för att äta frukost och göra mig i ordning för stallet och sen ska vi hämta Jasmine och åka till stallet för att släppa ut hästarna, rida och fiksa i stallet. Sen kl 12 ska vi ha stallunch med alla från stallet. Efter det gör vi klart i stallet om inte allt är klart innan vi lämar Jasmine och åker hem igen. När jag kommer hem måste jag duscha och göra mig i ordning för kl 6 ska jag vara hos Jenny så strax innan halv 6 åker vi och hämtar Emelie och åker till Jenny :) Hos Jenny blir det middag och sen krogen för att fira Jennys födelsedag :) Därför kommer jag troligtvis inte hinna blogga imorgon.

Bjuder på en mysig men gammal bild på Gurkan :)


//Madde

Dag 2. Min första häst!

Nu har jag och Helena köpt Jennys present som jag tror hon kommer bli överlycklig över :)

Dag 2 – Min första häst



Som jag har sktrivit innan så är Bell Crown min allra första häst. Han blev vår maj 2004 och då va han och jag 12 år gammla :) Tänker inte skriva om hur vi fick honom för det kan du läsa under dag 1.
Vi har haft 7 helt underbara år. Tillsammans har vi haft hur kul som helst och han kan verkligen charma en, även när han hittar på små hyss för att bråka lite. Kom och tänka på den gången jag skulle ta in han från hagen och han visste att jag skulle det då jag ptratade med honom på andra sidan ån och va på väg till hagen med ettt grimskaft. Han tittar på mig nyfiket och sen går han bortåt i hagen och börjar trava till slutet av hagen. Det va bara för mig att börja gå igenom den stora hagen och längst bort står han och tittar på mig nyfiket och oskyldigt och går fram till mig de sista metrarna :p haha
Bellen älskar fart och fläkt men stannar alltid när man ber han, fast ibland kan bromssträckan vara lite väl långa.
Brukar oftast ge 110%. Går det fort ska det gå FORT. Ska man hoppas ska man hoppa STORT. :P haha

Vatten kan  ibland anfalla, speciellt vattenpölar, dom ska man passa sig för, bäst att ta ett stort skutt över dem! Ska man bada är det okej så länge det inte nuddar magen!
Man måste ha 100% koll över vad som händer på gården!
Ge mig alltid godis, då är vi kompisar ;)
Klia mig när jag ber om det!
Lite vad Bellen tycker ;)

Namn: Bell Crown
Smeknamn: Bellen, Bellis, Beltzebub, Bella-pojken, Bell, Bellan m.m ;) haha. Mest vanligt är Bellen
E: Demilo Hanover U: Marita Lou
Född: 1992-06-12
Ras: Varmblodig travare
Färg: Brun
Kön: Valack
Tecken: Vita hår i pannan, vit innerballe vänster bak
Ägare: Madelene Westergård(jag), Jasmine Andersson(min kusin)

Här får ni bilder så se och njut över en underbar häst. (Vart många bilder för kunde inte välja ut några)
Alla är klickbara!


Dag 3 - Min största rädsla (inom häst)
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar (inom häst)
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag (inom häst)
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Present!

Halloj, har precis ätit frukost med mammsen och tittat på en massa nya saket på hööks. Tänk om man endå hade hur mkt pengar som helst. Älskar verkligen att köpa hästsaker, köper hellre till hästarna än till mig och själv och det är precis det jag gör :p haha
Imorn ska vi fira Jenny som fyllde 19 i måndags. Hon ska få en present som jag, Helena, Emma och Elina ska köpa tillsammans idag :D

//Madde

Dag 1.Jag & mina hästar!

Jag tänkte följa en lista att blogga efter så att det alltid finns nåt att blogga om, eller i alla fal 15 dagar ;)
Listan kommer att vara hästrelaterad. Lånade den va en annan tjej.

Dag 1 - Presentera dig och din häst

Jag heter då Madelene men alla kallar mig Madde och Just nu är jag 18 år. Jag bor i ett radhus tillsammans med min familj som består utav mamma, pappa, syster, en kanin och en hund. Går tredje och sista året på gymnasiet Telge djur och natur med inriktning häst. Valde den linjen då hästar betyder så mycket för mig och är hur kul som helst.
Som person är jag väldigt blyg och försiktig.

Jag har ridit ända sen jag va liten. Det hela började med att jag red med min kusin/bästa vän på ett russto vid namn Evelina, sedan red jag några gånger på en ridskola tillsammans med min syster och hennes kompis, fast va inga riktiga ridlektioner utan va att man betalade per gång så man kunde komma när man kunde och inte varje vecka. Efter det va jag riktigt sugen på att börja rida på ridskola så började på en ridskola i grödninge, närmare bestämt Pärvilken med en kompis. Red där några år och ibland åkte vi ut några fler gånger i veckan bara för att få va i stallet.
Jag och min kusin åkte ibland ut till en travare för att klappa och ge godis. denna häst kände vi ju såklart och dess ägare(då hade vi ingen aning om att en dag skulle han bli vår). Ibland red jag även min lärares häst.
Sen en dag fick jag och min kusin reda på att vi skulle få en alldeles egen häst. Dock tjatade jag aldrig om häst, eller jo när man va jätte liten men inte ju mer jag höll på med hästar för jag visste att jag inte hade den kunskapen som behövdes. Men eftersom min kusins mamma inte ville ha hästen själv som hon erbjudits frågade hon mina förädrar. Mamma följde ju med varje gång till ridskolan så hon hade ju också blivit hästbiten så då tyckte hon att det skulle bli kul. Jag forsatte på ridskola ett tag och mamma började också rida på en ridskola, väster kumla. Ibland fick jag också hoppa in och rida ifall någon va borta. Detta va samtidigt som vi fått hästen, denna häst va Bell Crown(en av våra nuvarande hästar). Efter ett tag på ridskola tycke vi att det kostade mycket och jag lärde mig inte så där jätte mkt mer där. Då red jag endast på våran egna häst utom de gånger jag fick rida andras hästar.
Efter ett tag ville vi ha två hästar då vi va 4 som delade på 1 häst så då flyttade vi till ett billigare stall och skaffade oss en foderhäst, ett halvblod vid namn Athreyo som kallades Atte. Han va en äldre valack som inte passade oss alls så vi lämnade tillbaka honom efter några månader. Vi ville fortfarande ha två hästar så vi letade efter en ny, då hittade vi vår andra nuvarande häst som vi köpte. Nu rider jag med skolan också och vi håller hus på södertälje ridklubb.
Oj det blev mycket mer text än jag hade trott :p haha

Nu ska jag berätta om mina hästar. Jag börjar med Bell Crown.
Bellen som han kallas är en varmblodig travare på 18 år. Han har tidigare gått på travet men han började bli äldre och tröttnade på travbanorna. Då fick han gå i en hage tills ägarna skulle göra sig av med hästarna och stallet. Ägarna frågade om min kusins mamma ville ha honom då hon känt honom såpass länge och det va även hon som som red in honom. Som jag sa tidigare ville hon inte ha honom själv så då frågade hon mina föräldrar som sa okej.
Han va då hingst men vi valde att kastrera honom. Detta va 2004 och han var 12 år gammal.
Han va defenitift ingen nybörjarhäst och inte alls en häst vi kanske igentligen skulle köpa om vi köpt häst men nu blev det så. Han hade skrittat, travat och galopperat med ryttare ute med inte mer. Vi flyttade från travstallet Ströpsta till Rudkälla. Men tröttnade där då man knappt kunde använda padocken m.m. Så flyttade till Berga i nykvarn. Dock trivdes inte Bellen och vi ville ju ha en till häst och Berga va lite för dyrt om man skulle ah två hästar så vi flyttade till Åbytorp, en liten bondgård med 3 inneboxar och 2 ute boxar. Ett uber mysigt stall där hästarna trivs bra. Bellen gick från stressad häst till världens lugnaste och snällaste häst på jorden, men också med världens största personlighet. Han är också en känslig men jäkligt smart häst.
Bellen hatar färdiga hästgodisar men älskar färska hästgodisar såsom äpple, morott m.m.
Jag vet inte vad jag ska berätta om denna häst då det inte går att förklara honom, han är så j*kla speciell. Bara dom som känner honom väl vet hur han är. Har haft 7 underbara år med den här gästen och mer underbara år blir det.



Den andra hästen Lord Gaucho, också en varmblodig travare som vi kallar mesta dels för Gurra och han är en brun liten kille på 8 år. Det hela började med att vi letade häst och provred två hästar innan vi träffade Gurra och provred honom. Vi fastnade direkt, han charmade oss alla. Snäll i stallet och snäll att rida. Dock va han inte så mysig med det har blivit mer under tiden och nu är han hur mysig som helst. Han gick igenom besiktningen och fick komma hem till oss på Åbytorp. Han hittade alltid på hyss, även idag ;) haha. Minns en gång när jag och Jasmine hade pysslat om Gurra och han sttod i stallgången och tog en grimma som hängde en bit från honom, slutade aldrig så fick tjata och tjata. Tillslut slutade han. Vi gick ut för att hämta nåt och när vi öppnar dörren igen så har han grimman i munnen men när han hör att vi kommer in så släpper han den snabbt ner på backen och ser oskyldig ut. Han har även tagit sönder Jasmines mammas mobils skärm och en massa mer :p Vi har haft lite upp och ner gångar tillsammans då han va halt och vilade en längre period och blev sedan frisk igen men nu för inte så länge sedan vart han halt och fick ont i kroppen så har varit på behandling men är nu på bättringsvägen.
När vi köpte Gurra kunde han inte så speciellt mycket han heller. Han hade tränats för trav men passade inte honom så han blev en ridhäst.
När vi haft Gurra ett tag kände jag att vi inte passade ihop men sedan vände det och nu betyder han allt för mig.
4 underbara år med denna häst och mer blir det.



Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla (inom häst)
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar (inom häst)
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag (inom häst)
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Försenade åkerbilder!

Nu kommer dessa åker bilder mamma tog på mig och Bellen förut. Orkade inte minska dem då mitt photoshop inte funkar så måste låna pappas då. Men tog bilderna som jag lagt upp på bdb.


Tråkmånsarna!

Halloj! Nu har jag, mamma och syster varit i stallet och just nu väntar jag på att maten ska bli klar. Blir sen lunch/tidig middag? :S haha :P
Tog i alla fal med bollen idag ihopp om att hästarna skulle tycka det va roligt, men icke sa nicke. Dom brydde sig inte alls om bollen, luktade på den en gång och Gurra försökte bita i den en gång men sen va det inge mer :/ Försökte verkligen få dem intresserade men gick inte. Hästarna fick springa lite i stället innan de fick komma ut i hagen.
Får testa en annan gång igen men då tar jag nog en häst i taget. :)

Tog några bilder endå som jag kan lägga upp sen men det är inga speciellt roliga bilder, men men.

//Madde

Onsdag

Onsdag i dag, känns ibland som man inte har nån koll alls på vilken dag det är nu under lovet.
Idag har syster varit här. Vi har varit ute och gott med hundrana, tittat på tv, varit och köpt fryst pizza, spelat spel på hennes nya Iphone 4 och sen så har vi varit på Rusta och köpt en gymboll som jag ska ta med till stallet imorn. Syster ska troligtvis filma och jag fota :p haha. Hoppas bara på att hästanra tycker bollen är intressant.

Så mycktet som man skulla ha gjort under lovet men inte blivit av :/ usch, så jobbigt att känna sig stressad över det hela tiden. Skulle ha gjort en uppgift i samhällskunskapen och några uppgifter i svenskan. Projektarbete skulle jag och Emelie ha haft också men har inte haft tid med det. Vi måste verkligen ta oss ut till stallet och jobba med projektet. Har lovat att jobba med det i flera veckor nu. Förra lovet blev det inget så planerade in detta lov men har inte blivit nåt nu heller och nu är det bara torsdag och lördag kvar som häst-dagar innan lovet tar slut, och imorn ska jag ju dit med syster och på lördag kanske vi ska ha stallunch så då går det inte :/ suck! På vardagar går det inte heller för då är det mörkt efter skolan så då kan man inte ta kort eller filma :/

Aja nu ska jag gå och njuta av det mysiga vädret ute och sen ta en dusch :)

//Madde

....

Hejsan allihoppa :) Har inte bloggat på några dagar men har haft annat för mig och har inte orkat :p
Tänkte skriva lite om vad som hänt de dagar jag inte skrivit. Kan börja med nyår som firades med världens bästa Helena, Jenny och Emma :) Super trevligt! Va först hemma hos Helena, sedan tog vi oss till maren för att kolla på raketerna. Efter det gick vi till Jennys kompis innan vi åkte tillbaka till Helena :)

Sen har det inte hänt så mkt mer under helgen.
Men i måndags fylde Jenny 19 år och då åkte jag, Helena, Jenny och Emma till heron och bowlade och sedan köpte vi massa godis och läsk och åkte hem till mig och kollade på film :) Vi hade hur kul som hellst och mycket skratt blev det :p

I går va mamma och jag i stallet. Red ut på åkern en sväng och sedan i padocken en stund. Pojkarna tycket det va lite jobbigt att gå i den djupaste snön men varierade med att gå i djupt och i spåren :) I padocken travade jag lite på Gurra och idag va den första gången jag kunde trava utan att han ville busa :p hehe. Båda va duktiga och Gurra sökte sig frammåt bra, har annars lätt för att bara gå och krulla ihop sig men vi jobbar på det :)

//Madde

RSS 2.0